Lektor czytający Internet, filmy i książki
   Szukaj Szukaj     Profil Profil     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości     Zaloguj Zaloguj

Expressivo na egzamin :)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
njq
[niewymowny]
[niewymowny]

Post Wysłany: 2006-10-24 08:23    Temat postu: Expressivo na egzamin :) Odpowiedz z cytatem

Witam,

Ostatnio musiałem uczyć się do poprawki z mikroekonomii... pomyślałem sobie, że może Expressivo mi poczyta o tym "fascynującym" przedmiocie. No i tak też się stało.

Z pliku DOC zrobiłem plik audio i wrzuciłem do mojego Muvo. Jeździłem tramwajem i słuchałem tych wszystkich 'ciekawych' wiadomości... Po powrocie do domu wydrukowalem caly plik DOC i sluchajac Expressivo przegladalem notatki. Tutaj wspomne, ze zrobilem sobie osobne pliki audio na kazdy rozdział Smile Dzieki temu, że zrobiłem podział na rozdziały trzy razy pod rząd powtórzyłem rozdział 4 Very Happy

Jak poszedlem na egzamin i zobaczyłem pytania to wiedza sama mi zaczela wypływać na kartke Very Happy (egzamin w formie opisowej :/).

Pozdro,
Kuba
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
joannadeperas
[niewymowny]
[niewymowny]

Post Wysłany: 2009-02-15 20:41    Temat postu: angielski Odpowiedz z cytatem

--------

Ostatnio zmieniony przez joannadeperas dnia 2009-04-23 08:31, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Marcin2
[mistrz słowa]
[mistrz słowa]

Post Wysłany: 2009-02-16 13:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja za pomocą expressivo uczę się z elektronicznych skryptów Very Happy w ten sposób wiedza wchodzi o wiele szybciej. Na przykład gdy uczę się jakiegoś wzoru, to patrzę na niego, a expressivo mi czyta objaśnienia symboli oraz jak dane zagadnienie ma się do oglądanego właśnie wzoru czy jakiejś ilustracji Smile Przed egzaminami wgrałem najważniejsze części skryptów na mp3 i w trasie na uczelnie mogłem sobie wszystko dokładnie odśwież

@joannadeperas Aby korzystać z dwóch i więcej głosów, musisz najpierw w normalny sposób zainstalować pierwszy głos, a następnie instalować drugi głos z tym, że musisz zaznaczyć opcję przy instalacji, że jest to rozszerzenie bieżącej wersji expressivo.
Ranthar
[składa zdania]
[składa zdania]

Post Wysłany: 2009-03-02 20:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czasami czytając przydługawe i nudne do bólu treści ze szkolnych podręczników marzy mi się, aby jakimś sposobem wrzucić je na kompa i dać sobie poczytać... mimo że mam szybki skaner i dobry OCR (FineReader) taka operacja tyle trwa, że po prostu czasowo się nie opłaca. Tutaj przychodzi mi na myśli, że idealnym rozwiązaniem problemu byłyby elektroniczne wersje podręczników, ale czegoś takiego zapewne nigdy się nie doczekamy ze względu na powszechne piractwo...

Co do nauki, to zauważyłem, że faktycznie zabójczo skuteczne jest czytanie materiału - najlepiej z wydruku - przy jednoczesnym słuchaniu go choćby z odtwarzacza mp3. Stosuję tę metodę przy streszczeniach lektur przed sprawdzianem z treści xD
Powrót do góry
Sniked111
[czyta płynnie]
[czyta płynnie]

Post Wysłany: 2010-06-28 14:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio czytałem 5 ksiąg Pana Tadeusza do szkoły. Zawsze mam testy z lektury jak Ranthar, więc śledziłem text i słuchałem audiobooka. Skończyłem czytać troszkę za późno, ale efekt - poprawiłem się z 3 na 5 -- 21/22pkt Very Happy

Co prawda to byli profesjonalni lektorzy, ale potwierdza to teorię "look'n'listen". Poza tym, wiersz to dla syntezatora czarna magia, ale za 3 lata to będę słuchał prozy nawet bez szukania komercyjnych audio Wink Przynajmniej mam taką nadzieję Rolling Eyes IVO naprzód!
IVONA Kendra 1.x.xx - Czeka na instalację
IVONA Joey 1.x.xx - Czeka na instalację
Powrót do góry
Ranthar
[składa zdania]
[składa zdania]

Post Wysłany: 2010-06-28 17:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Zawsze mam testy z lektury jak Ranthar

Właśnie skończyłem liceum, nigdy więcej lektur, nigdy!!! Jeeeha!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Bez Jacka nie wiem jak bym wytrzymał do końca. Cieszę się niezmiernie, że na studiach wreszcie będą mnie męczyli w bardziej cywilizowany sposób (bo cóż może być gorszego od interpretacji Cierpień Młodego Wertera??). Będzie trudniej, ale na pewno bardziej "na temat".
Powrót do góry
wilczekpl
[prawie jak Expressivo]
[prawie jak Expressivo]

Post Wysłany: 2010-07-23 14:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żebyś się nie zdziwił z tym "na temat" drogi kolego... Żebyś się nie zdziwił... Laughing
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum » Ciekawe zastosowania
Strona 1 z 1

Skocz do: