| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
anonim [czyta płynnie]
![[czyta płynnie] [czyta płynnie]](images/rangs/r4.png)
|
Wysłany: 2010-05-25 13:00 Temat postu: Poliszynel - Dodawanie ogonków |
|
|
Natknąłem się ostatnio na coś takiego. Bardzo przydatny (i do tego darmowy) program do automatycznego dodawania polskich znaków do tekstu. Działa świetnie i jest to dokładnie to co powinno się pojawić w Expressivo/Ivona Reader w następnej kolejności  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ranthar [składa zdania]
![[składa zdania] [składa zdania]](images/rangs/r3.png)

|
Wysłany: 2010-05-26 19:23 Temat postu: |
|
|
| Kilka lat temu też natrafiłem na to narzędzie, ale niestety nie jest takie cudowne, jak by się mogło wydawać. Pamiętam, że chciałem używać tego do poprawiania wypowiedzi z grup dyskusyjnych, w których często brakowało ogonków. Problem? Poliszynel poprawi "Zolty" na "Żółty", ale przy "Żołty" jest bezradny. A wiele osób w internecie stosuje właśnie taki paskudny "styl mieszany". Ale wystarczyłoby poprawić i rozbudować ten mechanizm i można byłoby wbudować taką funkcję do IR, albo nawet IP. Taki specjalny tryb do czytania wypowiedzi internautów, poprawiający na bieżąco brak ogonków. Nie domyśli się to, że "zolta" to "żółtą", ale "zoltą" już powinno poprawić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Martinez [składa zdania]
![[składa zdania] [składa zdania]](images/rangs/r3.png)

|
Wysłany: 2010-05-27 00:00 Temat postu: |
|
|
Program ma pewne niedociągnięcia ale jak dla mnie na czytanie tych pierdół, które ludzie wypisują na różnych forach jest jak najbardziej wystarczający Szkoda tylko, że trzeba zapisywać do pliku cały tekst. Dobre by było takie poprawianie ze schowka na przykład. W historii wersji są różne nowsze ale pobrać się tego nie da niestety. Ale ogólnie elegancko. Już się kiedyś zastanawiałem czy jest coś takiego, ale nie zabrałem się za poszukiwania. Dzięki za wrzucenie tego tutaj. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
stasiug [prawie jak Expressivo]
![[prawie jak Expressivo] [prawie jak Expressivo]](images/rangs/r6.png)

Dołączył: 22 Gru 2006 Posty: 617 Skąd: PL / Woj.Opolskie / Olesno
|
Wysłany: 2010-06-04 23:31 Temat postu: |
|
|
To może być super połączenie z ir.  _________________ http://www.viasol.pl
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|