Lektor czytający Internet, filmy i książki
   Szukaj Szukaj     Profil Profil     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości     Zaloguj Zaloguj

Expressivo w telefonie?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek
[niewymowny]
[niewymowny]

Post Wysłany: 2010-03-14 15:57    Temat postu: Expressivo w telefonie? Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie Mam pytanie czy jest wersja programu na telefon, jeśli nie to czy jest szansa iż taka się pojawi ? Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
wilczekpl
[prawie jak Expressivo]
[prawie jak Expressivo]

Post Wysłany: 2010-03-14 17:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj na forum,
niestety, Expressivo na telefon nie ma. Szanse na jego powstanie są jednak nikłe.

Jednak, w zależności od modelu telefonu, jaki posiadasz, w sieci dostępne są aplikacje, czytające sms-y. Przede wszystkim trzeba mieć jednak telefon z systemem Symbian. Więcej informacji znajdziesz w Google.
Atreil
Site Admin

Post Wysłany: 2010-03-18 14:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wilczekpl napisał:
Witaj na forum,
niestety, Expressivo na telefon nie ma. Szanse na jego powstanie są jednak nikłe.

Expressivo czy IVONA Readera na telefony pewnie nie będzie. Ale to nie wyklucza obecności samej IVONY na urządzeniach mobilnych.

W zasadzie gotowa jest IVONA Embedded na Windows Mobile. Niedługo też pojawią się wersje pod Androida, iPhona i inne.
IVONA Embedded są to biblioteki głosu przeznaczone do wykorzystania przez producentów sprzętu czy aplikacji w ich produktach.
Poza tym niedawno odpaliliśmy usługę IVONA TTS SaaS. Tu jest jeszcze ciekawiej ponieważ możliwe staje się tworzenie "mówiących" aplikacji bez konieczności instalowania na danym urządzeniu syntezatora mowy. Więcej o SaaS możecie poczytać tutaj.

Wszystko to oznacza, iż jeżeli nie my - to ktoś inny może stworzyć ekwiwalent Expressivo działający na telefonie.
Ranthar
[składa zdania]
[składa zdania]

Post Wysłany: 2010-03-18 15:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na upartego, to już dziś można odpalić Ivonę Online na komórce Very Happy
Ale to tylko tak jako ciekawostkę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
przewaks
Moderator

Post Wysłany: 2010-03-22 13:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby stworzenie jakiegoś programu potrafiącego udźwiękowić smartfony i to jeszcze z wykorzystaniem Ivony. Bawiłem się już kilkoma takimi aplikacjami ale tak naprawdę żadna z nich nie działa idealnie i ma jeszcze sporo wad i niedoróbek a głosy w nich wykorzystywane pozostawiały naprawdę wiele do życzenia.
Myślę, że stworzenie dobrej tego typu aplikacji na Windows Mobile czy Symbiana jeszcze bardziej spopularyzowałoby korzystanie z telefonów wśród ludzi majacych problemy ze wzrokiem.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum » O wtyczkach
Strona 1 z 1

Skocz do: