| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Tomek [niewymowny]
![[niewymowny] [niewymowny]](images/rangs/r0.png)
|
Wysłany: 2010-03-14 15:57 Temat postu: Expressivo w telefonie? |
|
|
Witam serdecznie Mam pytanie czy jest wersja programu na telefon, jeśli nie to czy jest szansa iż taka się pojawi ?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wilczekpl [prawie jak Expressivo]
![[prawie jak Expressivo] [prawie jak Expressivo]](images/rangs/r6.png)

|
Wysłany: 2010-03-14 17:26 Temat postu: |
|
|
Witaj na forum,
niestety, Expressivo na telefon nie ma. Szanse na jego powstanie są jednak nikłe.
Jednak, w zależności od modelu telefonu, jaki posiadasz, w sieci dostępne są aplikacje, czytające sms-y. Przede wszystkim trzeba mieć jednak telefon z systemem Symbian. Więcej informacji znajdziesz w Google. _________________ Wilczekpl pozdrawia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Atreil Site Admin

|
Wysłany: 2010-03-18 14:59 Temat postu: |
|
|
| wilczekpl napisał: | Witaj na forum,
niestety, Expressivo na telefon nie ma. Szanse na jego powstanie są jednak nikłe.
|
Expressivo czy IVONA Readera na telefony pewnie nie będzie. Ale to nie wyklucza obecności samej IVONY na urządzeniach mobilnych.
W zasadzie gotowa jest IVONA Embedded na Windows Mobile. Niedługo też pojawią się wersje pod Androida, iPhona i inne.
IVONA Embedded są to biblioteki głosu przeznaczone do wykorzystania przez producentów sprzętu czy aplikacji w ich produktach.
Poza tym niedawno odpaliliśmy usługę IVONA TTS SaaS. Tu jest jeszcze ciekawiej ponieważ możliwe staje się tworzenie "mówiących" aplikacji bez konieczności instalowania na danym urządzeniu syntezatora mowy. Więcej o SaaS możecie poczytać tutaj.
Wszystko to oznacza, iż jeżeli nie my - to ktoś inny może stworzyć ekwiwalent Expressivo działający na telefonie. _________________ Quis leget haec? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ranthar [składa zdania]
![[składa zdania] [składa zdania]](images/rangs/r3.png)

|
Wysłany: 2010-03-18 15:01 Temat postu: |
|
|
Na upartego, to już dziś można odpalić Ivonę Online na komórce
Ale to tylko tak jako ciekawostkę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
przewaks Moderator

|
Wysłany: 2010-03-22 13:44 Temat postu: |
|
|
A ja myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby stworzenie jakiegoś programu potrafiącego udźwiękowić smartfony i to jeszcze z wykorzystaniem Ivony. Bawiłem się już kilkoma takimi aplikacjami ale tak naprawdę żadna z nich nie działa idealnie i ma jeszcze sporo wad i niedoróbek a głosy w nich wykorzystywane pozostawiały naprawdę wiele do życzenia.
Myślę, że stworzenie dobrej tego typu aplikacji na Windows Mobile czy Symbiana jeszcze bardziej spopularyzowałoby korzystanie z telefonów wśród ludzi majacych problemy ze wzrokiem. _________________ Let the music play... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|