| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
mantyk8 [niewymowny]
![[niewymowny] [niewymowny]](images/rangs/r0.png)
|
Wysłany: 2009-11-21 16:52 Temat postu: Brak integracji z Word 2007 |
|
|
| Mam system Windows Vista Business i po zainstalowaniu Expressivo 1.5 w zakładce Integracja wtyczki Ms Word 2007 i Ms Outlook 2003,2007 wyświetlane są na jasno niebieskim tle i nie można ich zaznaczyć. Proszę o pomoc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aldek [niewymowny]
|
Wysłany: 2010-02-05 23:28 Temat postu: Re: Brak integracji z Word 2007 |
|
|
| mantyk8 napisał: | | Mam system Windows Vista Business i po zainstalowaniu Expressivo 1.5 w zakładce Integracja wtyczki Ms Word 2007 i Ms Outlook 2003,2007 wyświetlane są na jasno niebieskim tle i nie można ich zaznaczyć. Proszę o pomoc. |
Dołączam się do prośby.
Mam system Windows XP.
Miałam najpierw zainstalowane Expressivo a potem Ms Word 2007 - brak intergracji.
Zainstalowałam Expressivo ponownie - nic nie pomogło.
Zakładka w "Expressivo" w MS Word 2007 jest widoczna i działa ale nie mogę otworzyć dokumentu *.docx bezpośrednio w Experssivo. To trochę dziwne i denerwujące.
Pozdrawiam,
Aldek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wilczekpl [prawie jak Expressivo]
![[prawie jak Expressivo] [prawie jak Expressivo]](images/rangs/r6.png)

|
Wysłany: 2010-02-11 20:09 Temat postu: Re: Brak integracji z Word 2007 |
|
|
| mantyk8 napisał: | | Mam system Windows Vista Business i po zainstalowaniu Expressivo 1.5 w zakładce Integracja wtyczki Ms Word 2007 i Ms Outlook 2003,2007 wyświetlane są na jasno niebieskim tle i nie można ich zaznaczyć. Proszę o pomoc. |
Zastanawiałem się nad Twoim problemem i najlepszy pomysł, jaki mi przychodzi do głowy to odinstalowanie obu programów, restart komputera i ponowna instalacja.
Dla rozwiania wątpliwości: Wszystkie czynności przeprowadzasz na koncie z uprawnieniami administratora? Oczywiście na komputerze posiadasz zainstalowany pakiet MS Office?  _________________ Wilczekpl pozdrawia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Atreil Site Admin

|
Wysłany: 2010-02-24 10:43 Temat postu: |
|
|
Jak zwykle za mało informacji:
- jaka to dokładnie wersja Office,
- na jakim systemie pracujesz,
- czy to system 32 czy 64 bit,
- czy pracujesz na koncie admina czy z ograniczeniami,
- jaką masz dokładnie wersję Expressivo. _________________ Quis leget haec? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zbyti [niewymowny]
|
Wysłany: 2010-03-09 14:20 Temat postu: |
|
|
MS Office 2007 SP2 z najnowszymi łatkami
XP Prof SP3 32bit z najnowszymi łatkami
Expressivo 1.5.1
Pracuje na koncie z uprawnieniami administratora.
Również mam wygaszone te dodatki chociaż mam zakładkę w MS Word |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zbyti [niewymowny]
|
Wysłany: 2010-03-13 23:10 Temat postu: |
|
|
Pod Vista 32bit mam to samo, tym razem najpierw zainstalowałem ivo a później Office i już się nie da włączyć integracji.
kurde panowie za co wy sprzedajecie?! jak to tak dziala to nie dawajcie tego do póki nie zrobicie.
czytnik poczty to jakaś maniana, czytnik rss skończony na 60% jak dla mnie - z wkurzających błędów: nie chowanie newsow, czasem mu się zdarza i trzeba ręcznie kasować okienko.
O ile głosy IVONA są niezłe to wasze expressivo jeżeli chodzi o dodatki i integracje to pomyłka (no może integracja ze Skype wam wyszła).
w ogóle czytacie to forum?! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2010-03-14 14:25 Temat postu: |
|
|
Oczywiście, że czytamy posty na tym forum. Jednak, ja zapewne zauważyłeś, Twój przypadek jest tylko jednym z trzech. Wszystkim nam integracja z MS Word 2007 działa poprawnie, a to nie ułatwia identyfikacji błędu.
Próbowałeś po odinstalowaniu wszystkiego oczyścić rejestr systemu? Jeśli nie, polecam użyć CCleaner. Może to Ci pomoże.
Co masz na myśli, mówiąc o Monitorze Poczty "to jakaś maniana"? Korzystam z niego cały czas i bardzo go sobie cenie. Oczywiście, mógłby być bardziej rozbudowany (jak i inne dodatki), ale to co jest, u mnie działa bez zarzutu.
Co do popup'ów, masz zupełną rację. Problem "ze znikaniem" trwa już ładnych parę lat i wciąż nikt nie zrobił z tym porządku (nawet w nowym IR). _________________ Wilczekpl pozdrawia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sniked111 [czyta płynnie]
![[czyta płynnie] [czyta płynnie]](images/rangs/r4.png)

|
Wysłany: 2010-03-14 16:44 Temat postu: |
|
|
Jeszcze ja się wtrącę
Monitor poczty w IR:
- raz informuje o poczcie automatycznie, raz nie
- raz mówi że są nowe wiadomości i ile ich jest, raz mówi, że nie ma żadnych nowych lub niepoprawna ilość
Popup'y:
- raz działają dobrze
- raz nie znikają samoczynnie (nawet, jeśli nie klikam na belkę tytułową)
- raz, jeśli jest kilka okienek, zanim głos przeczyta newsa, okienko znika _________________ IVONA Amy 1.4.21 - Aktywny: Tak
IVONA Brian 1.4.21 - Aktywny: Tak
IVONA Ewa 1.4.21 - Aktywny: Tak
IVONA Kendra 1.x.xx - Czeka na instalację
IVONA Joey 1.x.xx - Czeka na instalację |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2010-03-14 17:39 Temat postu: |
|
|
| Sniked111 napisał: |
Monitor poczty w IR:
- raz informuje o poczcie automatycznie, raz nie
- raz mówi że są nowe wiadomości i ile ich jest, raz mówi, że nie ma żadnych nowych lub niepoprawna ilość |
Nie natrafiłem na przypadek, by MP nie poinformował mnie o nowych wiadomościach. Mówisz o zdarzeniu po starcie IR czy w trakcie jego pracy?
Kwestia niepoprawnych ilości, wg moich obserwacji, wynika z tego, iż w momencie, kiedy MP sprawdzi i zwróci ilość listów w skrzynce a my ich nie przeczytamy, to przy kolejnym sprawdzaniu MP pomija te wiadomości, o których poinformował poprzednim razem. Nie wiem jedynie czy to błąd czy celowe działanie autora dodatku.
| Sniked111 napisał: |
Popup'y:
- raz działają dobrze
- raz nie znikają samoczynnie (nawet, jeśli nie klikam na belkę tytułową)
- raz, jeśli jest kilka okienek, zanim głos przeczyta newsa, okienko znika |
Pierwsze dwa i u mnie mają miejsce. _________________ Wilczekpl pozdrawia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sniked111 [czyta płynnie]
![[czyta płynnie] [czyta płynnie]](images/rangs/r4.png)

|
Wysłany: 2010-03-14 19:32 Temat postu: |
|
|
Z monitora nie korzystałem długo, ale odniosłem wrażenie, że automatyczne powiadamianie raz działa, a raz nie. _________________ IVONA Amy 1.4.21 - Aktywny: Tak
IVONA Brian 1.4.21 - Aktywny: Tak
IVONA Ewa 1.4.21 - Aktywny: Tak
IVONA Kendra 1.x.xx - Czeka na instalację
IVONA Joey 1.x.xx - Czeka na instalację |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zbyti [niewymowny]
|
Wysłany: 2010-03-15 12:22 Temat postu: |
|
|
błąd jest jak najbardziej powtarzalny przy świeżej instalacji na Vista Ultimate SP2 i Xp Prof SP3
integracja z wordem wygaszona, co do outlooka nie używam więc nie wiem, z Outlook Expressem działa, z Thunderbirdem nie.
czyszczenie rejestru etc. nic nie da i nie dało co to za rada? poza tym o kile do skype i ff potrafi się podpiąć to przez takie coś jeżeli zainstaluje się najpierw expressivo a później word to nie będzie zakładki.
podejrzewam iż większość użytkowników nie zakłada konta i nie bawi się w forum chociaż problem posiada.
nie ma żądnego testera w tej firmie który postawi świeży system z łatkami i przekona się czy mówię prawdę i problem jest?
a co do pluginu pocztowego tak jak pisał Sniked111 (pozatym potwierdzam wszystko to co on napisał), albo nie sprawdza albo podaje nieprawdziwe liczby etc. byłem napalony na ten dodatek ale okazał się nieużywalny z gmail i imap. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zbyti [niewymowny]
|
Wysłany: 2010-03-15 19:13 Temat postu: |
|
|
dobra mam to gdzieś,
w sumie jedyne co używam do czytanie ze schowka i rss, z pocztą też by się przydało.
skoro nie można na was liczyć to sobie sam napiszą to oprogramowanie w pythonie albo javie.
nie mam więcej skarg i zażaleń.
głosy są ok, ale to narzędzie co napisaliście jest zaniedbane i powinno być wam za nie wstyd.
cze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|